Novi Sad
04.10.2013.
16:00 > 19:38
Radosno detinjstvo upozorava roditelje da izmire svoja dugovanja, inače će njihova deca biti prinudno ispisana.
  • 20.10.2013 12:43
    MaxNs
    Pa mozda i deca nece biti tamo kad vaspitacice odluce da ne rade vise bez plate. Sto se tice uporedjivanja... ne uporedjuju se deca sa telefonskim racunima, nego neplaceni dug sa neplacenim dugom.Zamena teza vam bas nesto odgovara...
  • MaxNs

    07.10.2013 21:40
    @Vaspitacica
    Pouzdano znam da vas zbog 20% EV sigurno neće isključiti. Informatika će vas za 20% duga sigurno tužiti i na vama još i debelo zaraditi. Jedino će vam telefon isključiti, ali mislim da porediti našu decu sa telefonskim računom je u najmanju ruku degutantno, pogotovo za nekog koje je iz prosvetne struke, ako se ona krije iza vašeg nick-a! I ponovo kažem da račune treba plaćati! A možda bi trebalo proveriti, gde zaista odlaze te gradske pare...ako uopšte odlaze, pošto u RD nema ni svetla, ni pristojne hrane, ni higijenskih potrepština..dobro je da su bar deca tamo.
  • tamo neko

    07.10.2013 20:15
    Dugovanje
    Zasto gradonacelnik na pokrene odgovornost bivseg direktora koji nikom nista nije placao vec je samo zaduzivao ustanovu?Svi videli,svi znali al nisu marili.

    Gde je vlast,policija posteni SNS?
    Oduzmite imovinu i namirite dug!
    Samo tako ce direktori posteno raditi.
  • 07.10.2013 13:35
    ne mogu da verujem _ mama Anonimus
    Hvala na lepim recima. Sto se tice hrane, verujte, da je svaki dan razlicito. Najcesce, testo je ponedeljkom (s necim), pasulj utorkom, itd. Imate na sajtu predskolske jelovnik za svaki mesec.
  • Mama

    06.10.2013 20:20
    @Anonimus - ne mogu da verujem!
    Ako će Vas obradovati, ja imam samo lepe reči za sve stavke koje ste nabrojali osim za hranu (kad mi klinci kažu da u opet imali testo sa krompirom, odmah mi se diže kosa na glavi), ali šta da radim. Vaspitačicama sam prezadovoljna, ćerka je još u srednjoj grupi počela da piše neka slova, stalno nešto recituje. Mlađi je sada prešao iz jaslica u vrtić i ta vaspitačica mi se još više dopada. Volim kada mi kaže i neke negativne stvari, pa i nas da iskritikuje, tako mogu bolje da shvatim gde grešim. Jako mi je žao što čujem ovo za engleski jezik jer mislim da bi mi bilo lakše da nateram dete da ga uči ako ga predaju vaspitačice koje su tu ceo dan i znaju decu. Jedino se ne bih složila u onom delu o bahatim roditeljima. Zaisa nikada nisam primetila da neko od roditelja smatra da je bolji od ostalih, bilo da voze besna kola ili krš (kao ja), svi se uvek ljubazno pozdrave, nikada nisam videla neku dramu.
  • Vaspitacica

    06.10.2013 12:45
    Za MaxNs
    Pa sta ako je grad uplatio 80%, ipak niste platili ceo racun.Pokusajte da uplatite racun za telefon, struju, informatiku ili bilo sta drugo 80% pa proverite da li ce vas iskljuciti.Dug je dug ma koliki bio...
  • Vaspitacica

    06.10.2013 12:22
    Radim u ustanovi i mogu da vam kazem da racune redovno placaju oni koji najmanje imaju para.Oni, koji dolaze po decu besnim automobilima kad uveliko prodje nase radno vreme pa ulaze u vrtic pricajuci telefonom bez pozdrava i izvinjenja, obicno su i duznici jer smo mi nebitni u njihovom "glamuroznom" svetu...a mi im se osmehnemo iako ni platu nemamo.Ispisati nego sta...i spreciti i te i druge bahatosti...Nesto razmisljam,mozda nije dovoljno sto im vaspitacica da racun u ruke, mozda treba i da trkne do saltera da uplati.
  • Sale P.

    06.10.2013 11:41
    sramota
    Dragi moji, imamo blizance (za stariju jasličnu grupu), oboje smo zaposleni ali (po nekom "kriterijumu") deca NISU PRIMLJENA. Rado bi plaćalli račune. Mislim da više ne moram pričati...
  • :(

    05.10.2013 21:37
    A,zasto bi vam slali racune na kucnu adresu kada svakako u letnjem periodu vecina ljudi nije kod kuce nego na odmoru. Uostalom u tom periodu su roditeljiduzni da du do upravne zgrade i da izmire svoja dugovanja, samo je vecini roditelja to tesko pa hoce sve da im se servira... Da njima nije dopusteno sve sto jeste verovatno bi i stanje u ustanovi bilo bar malo drugacije. Toliko od mene.
  • 05.10.2013 20:17
    ne mogu da verujem II
    Mene ne mora niko da zove da dodjem da platim racun. ako ne dobijem racun odem i proverim sta je s racunom. Radosno detinjstvo je veliko, nemoguce da se salju racuni kuci, nemoguce da se zovu roditelji, sve to stvara dodatne troskove, a vec je predskolska u dubiozi!
  • 05.10.2013 20:13
    ne mogu da verujem!
    Za vreme letnjeg raspusta racuni se redovno stampaju, ali budu u Upravi, zato sto se deca spajaju u dezurne vrtice. To je godinama tako, da bi se roditeljima olaksalo, da racuni ne bi lutali. Ko zeli uvek moze doci i uplatiti racun u upravu, dakle neistina je da je Radosno detinjstvo s namerom napravilo dug roditeljima. Drugo, ispis dece ce biti za one koje nisu platili racune do jula meseca. Kad se plati racun, odmah se dete upisuje. To nisu racuni za 1 ili 2 meseca, nego za mnogo duzi period. Dobro upuceni roditelji znaju da deca nisu ispisivana od februara meseca. To sto neko pravi matematiku spominjuci 80 i 20%, to je sledeci problem. Znate ono "bolje vrabac u ruci nego golub na grani" Ko razume shvatice. Veliki je broj radnika u PU, ali veliki je i broj dece, takodje i veliki broj roditelja duznika, a veliki je broj i vrednih radnika u PU koji takodje postaju negde duznici, jer ne dobijaju platu. Svi kad treba da upisu decu, ili pre nego sto upisu, kazu ispisite one koji ne placaju, ja cu placati redovno za svoje dete, na kraju isti tu budu jos veci duznici. Jos nisam videla da je neko napisao neku lepu rec, 15200 upisano dece, 30000 roditelja, ako su svi nezadovoljni, zasto su u vrticu, da li je neko nekad bio zadovoljan, da li je nekad neko rekao ja sam zadovoljan, meni je dete upisano na Konkursu, bili su ljubazni na salteru, lepo sam primljen u vrticu, vaspitacice rade sa mojim detetom, hrana je dobra, dete ima 3 obroka dnevno... Da, cena vtica je mala, ali ajde, platite to malo, Radosno detinjstvo, ce biti radosno. ILi, ako je nesto dobro to se ne prijavljuje... Da li neko zna nekog iz Radosnog detinjstva, nekog obicnog radnika, pitate li se kako je njima?
  • Avesom

    05.10.2013 18:23
    Moj dug je nastao tako sto celo leto nisam dobio racun, pa je ispalo da dugujem ostatak za jun (akontaciju sam platio) i jul. Zasto RD ne salje racune na adresu, ali i opomene kao svaka druga firma.
  • Ime mi je ...

    05.10.2013 16:31
    RE: Mama
    Poštovana gosođo. Nemojte Nanu da zavaravate sa netačnim stvarima. Situacija je sledeća. U koliko jedan roditelj nije zaposlen od vrtića nema ništa. U koliko oba roditelja nisu zaposlena od vrtića nema ništa. Bez " veze " prve godine nemojte ni da računate vrtić a sledeće godine, možda budete imali sreće.
  • vaspitačica

    05.10.2013 16:19
    Socijalni mir
    Najružniji deo posla mi je kada mi dostave spisak dužnika koje moram da upozorim da plate račun. Meni bude jako neprijatno a roditeljima dužnicima nije. Često budu i bezobrazni, jedan otac mi je i pretio. A mi samo radimo svoj posao za koji evo već 4 mesec nismo ni plaćeni po zokonu. Mi zaposleni smo svesni da se sa tako niskom cenom održava socijalni mir u Novom Sadu a da li su i ostali toga svesni!? A za roditelje koji plaćaju engleski jedna informacija-vaspitači koji su bili obučeni da predaju strani jezik-engleski, nemački u vrtiću, nas 40-tak, smo to radili svakodnevno, ne 2 puta sedmično, za naknadu od oko 2000di. mesečno a roditelji to nisu dodatno plaćali. To su nam ukinuli prošlog februara a sada su doveli privatne škole pa im plaćate po 1500 za 8 časova. Sramota je bilo i ono koliko su nas malo plaćali a tek je ovo sramota! Šta radi Savet roditelja?
  • 05.10.2013 15:21
    Baš me zanima...
    ...da li su se ti roditelji odrekli cigareta, alkohola, TV-a, mobilnog telefona, Wi-Fi i "fejsa" pre nego što su odlučili da ne plate čuvanje dece u vrtiću?
  • Mama

    05.10.2013 14:57
    @ nana
    Dete se ne ubacuje u vrtić već se upisuje. Procedura je krajnje jednostavna - upis je između Marta i Maja, kako kada, uzmete potvrde o zaposlenju, potvrdu da je dete vakcinisano i izvod iz MKR (mislim). Odnesete na šalter (ako je moguće ne u poslednja dva dana prijave kada su ogromni redovi pošto smo poznati kao narod koji ništa ne može da uradi na vreme) i čekate spisak. Ne znam nikoga ko nije dete upisao u mlađe jaslice, čak i kada su oba roditelja nezaposlena (čitaj: neprijavljena). Za stariju decu je problem pošto se grupe pune godinama. Ali, pitanje je da li je tim roditeljima vrtić uopšte neophodan ako već to nije bio u prvih 3-4-5 godina.
  • nana

    05.10.2013 11:11
    Da li mi neko moze pomoci ili pojasniti kako da ubacim dete u vrtic?
    Jer eto nemam veze i nemam veze.
  • RODITELJ

    05.10.2013 08:43
    Moje dete je na listi čekanja ja sam spremna da za tu cenu boravka deteta u vrtiću,oko 2000din.,platim unapred,samo da mi dete upišu,zato ispišite ove koji ne plaćaju da napravite mesta za našu decu.Moja prijateljica koja ne živi u Novom Sadu za dete plaća 8000 din.u državnom vrtiću,i to svi plaćaju nema da su oslobođeni plaćanja.
  • ajdeee?!

    05.10.2013 08:39
    istina
    Da dugovanja postoje.. i mi smo medju duznicima.. ali zasto nisu spomenuli to da su u avgustu stigli racuni za jun,jul i avgust.. sa redovnim datumima za uplatu i tako nas napravili duznicima a jednostavno nije bilo racunaaa!!! Sada nek cekaju pare.. ko ih.. shisha :)
  • nss

    05.10.2013 07:24
    sta nije jasno
    ako ne platis struju oni te iseku,ako ne platis tel.oni te iskljuce,ako ne platis informatiku tuze te da sve zvoni...jedino u vrtic za dzabe mogu svi a najvise se bune oni koji decu dovode dzipovima i ponasaju se kao da su im vaspitacice kucne pomocnice....no nisu krivi roditelji...kriva je ustanova po ko zna koji put jer nema valjan ugovor sa roditeljima koji podrazumeva sankcije,kriva je socijalna sluzba sto prima decu ciji roditelji ne rade a onda oni sto rade traze veze preko stranaka i funkcionera pa je tako broj upisane dece po grupi ravan zlostavljanju dece ...i tu se roditelji ne bune,vazno da dete ubace a ko ce da odgovara ako se nesto desi to se zna...opet vaspitac....i gospodji pajantic pitanje....malo li vas je u upravi pa vaspitac treba da obavestava o dugovima i pregleda na vratima potvrde pored prepune grupe dece...stvarno ovu ustanovu treba zatvoriti i to pod hitno
  • MaxNs

    04.10.2013 20:27
    računica
    Nije u redu da roditelji ne plaćaju boravak svoje dece u vrtiću, ali ako znamo da grad finansira RD sa 80% od ukupne cene po jednom detetu, ispada da će ispisivati decu čiji roditelji nisu hteli ili nisu mogli da plate ostalih 20% od stvarne cene. Preneseno u matematiku, ako je stvarna cena 10000 din.,grad je platio 8000, a roditelji 2000, što znači da je za šest meseci roditeljkog ne plaćanja vrtića na račun RD leglo 48000 dinara, a dete će biti ispisano zbog dela duga od 12000 dinara. Mislim da RD bi jedino moglo da tuži roditelje zbog ne plaćanja obaveza, a nikako da ispisuju decu, jer su za njih već uzeli 80% sredstava. I opet naglašavam, nije u redu ne plaćati ovu obavezu, ali samo razmišljam!
  • paolo

    04.10.2013 20:19
    .
    Ispisivati decu ciji roditelji ne placaju a zakljucavati kapiju i ne dozvoljavati ulaz posle osam sati ujutru.
  • Sima Strahota

    04.10.2013 19:43
    Nekad bilo
    Odavno uveden kapitalizam a ljudi se jos uvek ponasaju kao da je Tito ziv. Stalno nesto - drzava treba da pomogne, drzava da obezbedi dotacije ... Dakle: imas pare - plati i deca ti idu u obdaniste. Surovo ali istina. Kad su nasa deca isla u obdaniste pre 20tak godina, mi smo bili jedini koji smo placali punu cenu jer smo zena i ja radili. Cak nam je i vaspitacica dala signal da "nismo normalni". Po decu su dolazili audijima i ostalim skupim kolima a imali su maksimalnu participaciju. Nezaposlene zene su cekale decu vec u pola dva, za zaposlene roditelje nije bilo prioriteta. Bio sam revoltiran ali sta vredi ... mislio sam da ce se stvari rascistiti brze .... trebalo je 20 godina da neko tresne sakom o sto. Dosta vise 'leba bez motike.
  • VOLTRON

    04.10.2013 19:42
    Zena je u pravu. Nasi vrtici su najjeftiniji u zemlji. Ljudi u Radosnom plate ne dobijaju , a sada i ovo. Sramota!
  • Brus Vilis

    04.10.2013 19:25
    Dugovi & drugovi
    U vrtiću moje dece na vratima boravka stoji spisak neplatiša i sada je prazan. Ali, do pre 15-ak dana bio je krcat imenima dužnika. Jednostavno, Radosno detinjstvo je u junu otprilike procenilo koliki bi računi trebalo da budu u julu i avgustu kad mnoga deca ne dolaze u vrtić i za te mesece se platilo UNAPRED.

    Naravno, ošacovan iznos bio je manji nego što bi trebalo, pa je Uprava u septembru štampala priznanice s doplatom. Zato ima mnogo dužnika. Čekalo se da upravo oni koji prete urade svoj deo posla.

    Većina roditelja redovno izmiruje svoje troškove i zahvalni su zbog povoljne cene. Imam dvoje dece u vrtiću i dobra cena mi omogućava da im u istoj ustanovi uplatim još hiljadu i po dinara za učenje engleskog jezika.
  • Orwell Farma

    04.10.2013 19:20
    Sebicni, samozivi i uobrazeni
    Ne kapirate da ljudi nemaju para ni za hleb, sta besnite ovde? Sto ne besnite na politicare? Siguran sam da nikad niste sebi zaradili novac, vec vam plate daju Pajtic i Dacic.
  • NNunited

    04.10.2013 18:03
    sramota
    sramota nevidjena ! bezobrazluk
  • 04.10.2013 17:33
    @tea
    Nadaju se da ce neki socialisticki-populisticki politicar izaci na TV i reci kako su im dugovi oprosteni.
  • NS

    04.10.2013 17:09
    Al je radosno usracu se od radosti
  • saled

    04.10.2013 17:08
    zemlja srbija
    Vrhunski je bezobrazluk ne placati po tim cenama uslugu.
  • Tea

    04.10.2013 16:36
    Kako ljudima pada na pamet da salju decu u vrtic ako ne placaju.Kad su moja deca bila mala bez priznanice niste mogli uci u vrtic.Za mene je to bezobrazluk.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna